HEGA engineering - Referenties
HEGA Engineering Homepage
Historie  |   Referenties  |   Visie toekomst en motto  |   Links  |  

HEGA Engineering heeft in opdracht van Unica Regeltechniek Zwolle een koppeling gerealiseerd om M-Busmeters in te lezen op Siemens S7-300 PLC`s. De M-bus meters zijn aangesloten op een PW3 Relay module welke vervolgens communiceert via RS232 met de CP341 communicatie module voor de Siemens S7-300 PLC.

De waarden worden rechtstreeks ingelezen zonder tussenplaatsing van een gateway. De gehele conversie en aanpassing van de ruwe data is in S7 geprogrammeerd. De waarden worden via WinCC gepresenteerd op het touchpanel.

 

Dit is gerealiseerd in 2 gebouwen voor het project Friesland Campina DOMO Beilen.

HEGA Engineering heeft een PROFINET koppeling gerealiseerd tussen de “Dosco checkweger” en een Siemens S7-1200 PLC. Er worden verschillende informatiepunten per batch uitgelezen, zoals temperaturen, gewicht en afmetingen. Deze informatie omvat 180 metingen per batch. De uitgelezen waarden worden via WinCC gepresenteerd. Aan het einde van de batch wordt in WinCC automatisch een rapportage gegenereerd in Excel en pdf format. De rapportage in (x.pdf) is tevens vanuit Win CC te openen.

In opdracht van Colt International B.V. te Katwijk gaat HEGA de software-engineering en inbedrijfstelling voor het luchtbehandelingssysteem van de nieuwe productiehal  van FreshCare Convenience (FCC) te Dronten realiseren. FCC is de laatste schakel in de keten van de Staay Food Group. In Dronten worden aardappels, groenten en fruit gesneden en verwerkt tot een beperkt assortiment versproducten die vervolgens dagelijks hun weg naar de supermarktketens in Europa maken. Luchtbehandeling is van groot belang bij ruimten waarin gevoelige producten als groente en fruit aanwezig zijn. Voor de installatie wordt gebruik gemaakt van Siemens’ Climatix-regelaars.

In opdracht van Unica Regeltechniek B.V. te Zwolle heeft HEGA de software-engineering en inbedrijfstelling  voor de nieuwe poederkleinverpakkingslijnen (PKV’s) en nieuwe palletiseerhal van FrieslandCampina DOMO te Beilen uitgevoerd. FrieslandCampina Domo is wereldwijd marktleider op het gebied van de productie van ingrediënten, halffabricaten en complete formuleringen kindervoeding en voor ingrediënten van medische voeding en celvoeding. Het project vergt een nauwe samenwerking tussen onderling betrokken partijen. De regeltechnische installatie is gerealiseerd middels Siemens S7-300-PLC’s en een bijbehorend touchpanel t.b.v. de bediening van de installatie.

In samenwerking met Wolter en Dros is de software-engineering en inbedrijfstelling voor de installatie van Laurentius-ziekenhuis Roermond-gebouw 9 uitgevoerd. De nieuwbouw onderscheidt zich als een compact ziekenhuis. Gebouw 9 biedt plaats aan zeer gespecialiseerde voorzieningen zoals operatiekamers (OK’s), hartbewaking en Intensive Care.

Tevens is het gebouw voorzien van een spoedplein met huisartsenpost en spoedeisende hulp. De aansturing van de regeltechnische installatie voor deze ruimten is verdeeld over zeventien regelkasten welke voorzien zijn van Siemens Xworks+-regelaars.

De ruimten worden bediend en beheerd door middel van een Desigo Insight-gebouwbeheersysteem. Voor specifieke bedieningen ten behoeve van onder andere de OK's zijn er touch panels geplaatst en gekoppeld.

HEGA Engineering voert in opdracht van AA Techniek het onderhoud aan de regeltechnische installaties van de kantoortorens van La Guardia Plaza te Amsterdam uit. La Guardia Plaza heeft vier kantoortorens waarvan elke 22 verdiepingen hoog is.

La Guardia Plaza verhuurt de kantoren aan bedrijven als Booking.com & UWV. Tevens worden in opdracht van AA techniek diverse verbeteringen aan de regeltechnische instalatie uitgevoerd. HEGA past de techniek aan om het energieverbruik te verlagen en het comfort te verbeteren.

Elk gebouw is voorzien van eigen warmte-/koudeopwekking/-verdeling en luchtbehandelingssystemen. Totaal zijn er 1500 naregelingen om het individuele comfort te regelen.

Opdrachtgever: Haitjema Dedemsvaart

 

Opdracht: Projectbegeleiding, software-engineering, inbedrijfstellen en procesoptimalisatie.

Uitvoering: 2014-2015

In samenwerking met UV Leuven, Ingenium Brugge, Siemens Belgie, Cofely Antwerpen, Bepacom Raalte.

UZ Leuven investeert in het realiseren van een koude-/warmteopslaginstallatie op de campus Gasthuisberg. In een eerste fase worden vier bronparen met een debiet van elk 45 m³/h geïnstalleerd en wordt door het ziekenhuis een “backbone” aangelegd waarop de verschillende bouwdelen gekoppeld worden. Na positieve evaluatie plant UZ Leuven om de installatie te upgraden tot tien bronparen (20 putten).

HEGA Engineering heeft in samenwerking met GEA Refrigeration Netherlands de koeltechnische oplossingen voor o.a. de tempereerinstallaties, biscuit- en wafellijn uitgewerkt, geprogrammeerd en inbedrijfgesteld.

Uitvoering: 2014

Opdrachtgever: Gemeente Groningen

Opdracht: Projectbegeleiding en uitvoering.

Tijdsduur: 2010 t/m 2012

Door aanpassingen in organisatie, techniek en gedrag het energiegebruik op ongeveer tachtig sportaccomodaties in de gemeente Groningen reduceren.

Opdrachtgever: IFTech GeoEnergia SL Madrid

Opdracht: regelkasten, apparatuur, projectbegeleiding, software-engineering, inbedrijfstellen en procesoptimalisatie.

Bouwjaar: 2010 opgeleverd

Levering van de gehele besturingstechniek voor de koudecentrale van het Ziekenhuis Mollet de Valles. De installatie bestaat uit twee SKIDS, voorzien van warmtepompen. Onder het ziekenhuis is een verticaal warmte-/ koudeopslagsysteem in de steenachtige bodem gerealiseerd.

Opdrachtgever: Bouwhuis Regeltechniek Zwolle

Opdracht: Projectbegeleiding, software-engineering, inbedrijfstellen en procesoptimalisatie

Tijdsduur: 2010/2011

De gehele regeltechnische installatie wordt gerenoveerd door BR Zwolle. HEGA Engineering levert de gehele dienstverlening en procesoptimalisatie.

Opdrachtgever: Siemens Nederland / BAM Techniek Veenendaal

Opdracht: Projectbegeleiding, software-engineering, inbedrijfstelling en procesoptimalisatie.

Tijdsduur: 2004-2011

Het leveren van technologie en dienstverlening voor de besturing van de stookketels, WKO-bronneninstallatie en molen 'De Nolet'.

Opdrachtgever: BAM techniek Veenendaal

Opdracht: Software-engineering en inbedrijfstellen

Gereed: voorjaar 2011

Het realiseren van een WEB-based-scadasysteem boven het bestaande Siemens AS1000-systeem. Hiervoor is gebruik gemaakt van BR Controls-regeltechniek.

Opdrachtgever: Chiquita Fresh Nederland

Opdracht: Renovatie besturingsinstallatie voor 27 rijpcellen inclusief koudecentrale

Fase 1: 27 Rijpcellen 2006 Fase 2: Koudecentrale

De bestaande regelapparatuur is geheel vervangen, terwijl het totale proces geheel in bedrijf gebleven is. Dit project is samen uitgevoerd met Koelgroep Dorenbos uit Vries en Bepacom Raalte.

Opdrachtgever: TCN Hilversum / Essent

Opdracht type: Procesoptimalisatie

Tijdsduur: 2009-2010

Het aanpassen van de bestaande AS1000- en Desigo-Insight-besturingstechniek om het systeem te optimaliseren en het energieverbruik te reduceren. 

Opdrachtgever: Cooling System Holland

Opdrachttype: KIA

Bouwjaar: 2010

Het leveren van de besturingstechniek, inclusief scadasysteem voor 37 bananenrijpcellen.

  Paxtonstraat 3T
  8013 RP Zwolle
  T: 038 4677777
  E: info@hega.nl
  Routebeschrijving
  Onze kijk op samenwerking